Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи PolarFire FPGA решение за работа с 4K видео и изображения

26.02.2019   |   Технологии
 

Microchip представи ново решение за обработка на изображения и видео с PolarFire FPGA, позволяващо получаването и представянето на видео и изображения с висока разделителна способност. То предлага възможности, превъзхождащи алтернативните технологии, с поддръжка на 4K при малки габарити и ниско енергопотребление, особено важни за множество графични и видео приложения.

Програмируемите логически матрици (FPGA) са отлично средство за реализиране на този вид приложения, изискващи голяма изчислителна мощност, памет и свързаност, тъй като могат да изпълняват хиляди задачи паралелно, като осигуряват висока оперативна ефективност.

FPGA фамилията PolarFire, представена през февруари 2017 г. от Microsemi, в момента изцяло притежавано дъщерно дружество на Microchip, е оптимизирана за работа със средна и висока разделителна способност (2K/4K) благодарение на богатите възможности по отношение на паметта и цифровите сигнални процесори (DSP). Освен това, програмируемите логически матрици PolarFire предлагат до 50% по-ниско енергопотребление от конкурентните продукти със статична памет (SRAM).

Новото системно решение за обработка на видео и изображения включва пълен набор от оптимизирани хардуерни и софтуерни инструменти, референтни образци и демонстрационни проекти, необходими за реализиране на приложения с 4K разделителна способност. Развойният пакет позволява висока ефективност при 4К обработката и визуализирането на изображения с помощта на сензори с две камери, подходящи за демонстрации на видео монтаж, статично и динамично вмъкване на обекти, както и реална оценка на дълбочината на цвета въз основа на карти на цветните несъответствия. С помощта на модулния пакет за управление на интелектуалната собственост, който предоставя на клиентите възможности за прототипиране и ускоряване на времето за пускане на пазара, комплектът може да бъде използван за широк спектър от проекти, за да се спестят разходи, време и усилия.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PolarFire FPGA   4K видео  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...