Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Qualcomm и Bosch изследват 5G NR приложенията за IIoT

05.03.2019   |   Проекти
 

Qualcomm Technologies и Robert Bosch стартираха съвместен научноизследователски проект, който има за цел да открие кои са оптималните приложения на 5G NR технологиите в индустриалния интернет на нещата (IIoT).

Двете компании смятат, че широката гама от услуги за свързаност, която осигурява новият стандарт 5G NR, ще бъде съществен елемент в интелигентните и свързани предприятия на Industry 4.0.

Qualcomm и Bosch вече са завършили съвместно проучване на радиоканалите за индустриални среди, за да характеризират уникалните радио характеристики на индустриалните зони. Компаниите планират да проведат и въздушни тестове с 5G NR индустриални IoT приложения в едно от производствените предприятия на Bosch.

Тестът ще се съсредоточи върху приложимостта на 5G-NR Release 15 към съществуващи индустриални приложения и върху оценката на новия клас URLLC услуги, допълващи широката гама от функции на 5G NR за контрол на критично важно оборудване чрез безжичен индустриален Ethernet. Проучването ще изследва и тясната интеграция на 5G NR с индустриални мрежи и производствени машини.

Qualcomm и Bosch си сътрудничат и като членове в рамките на 5G Alliance for Connected Industries and Automation (5G-ACIA), за да насърчат разработката на 5G технологии, които отговарят на индустриалните изисквания.

     
Източник: Qualcomm

Ключови думи: Qualcomm   Bosch   IIoT  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Проекти

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...