Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи развойна платформа за свързване на PIC микроконтролери към Google Cloud

05.03.2019   |   Технологии
 

Microchip представи нова платформа за ускорена разработка на IoT приложения за Google Cloud IoT Core, която включва интегриран PIC микроконтролер с ниско енергопотребление, хардуерен модул с криптографска защита CryptoAuthentication и напълно сертифициран Wi-Fi мрежов контролер.  

Развойната система PIC-IoT WG осигурява лесен начин за свързване и защита на приложения, базирани на PIC микроконтролери, като намалява времето и разходите за проектиране и елиминира рисковете за сигурността, които идват с големите софтуерни библиотеки и операционните системи в реално време (RTOS). След като се свърже към приложението, Google Cloud IoT Core предоставя множество данни и анализи, които помагат на разработчиците да правят по-добри и по-интелигентни продукти.

Като част от разширеното партньорство на Microchip с Google Cloud, PIC-IoT WG позволява на разработчиците лесно да добавят облачна свързаност към следващото поколение продукти чрез безплатния онлайн портал www.PIC-IoT.com. След това те могат да използват инструмента за бързо прототипиране MPLAB Code Code Configurator (MCC) на Microchip за разработка, отстраняване на грешки и персонализиране на своето приложение.

"Microchip продължава да въвежда нови инструменти за ускорена разработка, които позволяват на проектантите на PIC микроконтролери да посрещнат променящите се изисквания на приложенията и да създават диференцирани продукти. Новата развойна платформа PIC-IoT WG осигурява опростен процес при интегриране на облачна свързаност и мигриране на приложенията към IoT", обясни Стив Дреобл, вицепрезидент в Microchip.

Google Cloud IoT Core предлага комплексна услуга, която позволява на разработчиците лесно и сигурно да свързват, управляват и приемат данни от устройства в глобален мащаб. Платформата събира, обработва и анализира данни в реално време, които могат да се използват за подобряване на оперативната ефективност на крайните изделия.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Google Cloud IoT Core   PIC-IoT WG   PIC микроконтролери  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...