Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip Technology

Quectel се присъединява към 5G инициатива

12.03.2019   |   Проекти
 

Quectel Wireless Solutions се присъедини към програмата "CMCC 5G PC Initiatives", обявена по време на Мобилния конгрес в Барселона от China Mobile с цел насърчаване на 5G PC технологиите. Сред участниците в програмата са също Qualcomm, Microsoft, Lenovo и други системни партньори.
 
"За Quectel е голяма чест да участва в CMCC 5G PC Initiatives. Quectel работи в тясно сътрудничество с производителите на 4G LTE лаптопи, а най-новият ни 5G модул RM500Q с модем Snapdragon X55 със сигурност ще открие нови переспективи за PC потребителите на мобилния широколентов интернет и мобилния облачен офис", заяви Дорон Джан, старши вицепрезидент на Quectel.

Модулът Quectel 5G RM500Q предлага значителни подобрения в производителността, ефективността на честотния спектър и латентността в сравнение с настоящите LTE модули и може да осигури много по-ефективна връзка между компютрите и облака, което значително ще подобри ефективността на работата в мобилна облачна среда.
 
China Mobile и Lenovo демонстрираха първия прототип на 5G персонален компютър, който притежава интегриран 5G модул с функции, определени в стандарта GTI 5G S-Module. Според плановете на China Mobile компютри с 5G модули ще се предлагат в търговската мрежа от края на 2019 г.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   China Mobile   CMCC 5G PC Initiatives   5G модули  

Microchip Technology
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Проекти

Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...