Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Melexis обяви първия автомобилен чип с VGA ToF сензор

12.03.2019   |   Технологии
 

Melexis обяви първия в света едночипов VGA Time-of-Flight (ToF) сензор от автомобилен клас, насочен към приложения като наблюдение в автомобила и около него. MLX75027 е решение тип система върху чип (SoC) в BGA корпус, осигуряващо обработка на изображения с VGA разделителна способност 640x480 px.

MLX75027 използва модулиран светлинен източник и оптичен ToF сензор за изчисляване на времето и разстоянието, за да създаде триизмерно изображение, което позволява да се наблюдават хора и обекти, както и да се разпознават жестове. Сензорът може да се използва и за откриване на свободни пространства и препятствия извън превозното средство, например пешеходци, за предупреждения за сблъсък, както и за навигационни приложения. MLX75027 работи в температурен диапазон от -40 до +105° C.

"Това е следващият и може би най-значим продукт в нашето портфолио, насочен към автомобилните приложения, използващи ToF технология. Той не само затвърждава лидерството на Melexis в тази област, но осигурява на Tier 1 и Tier 2 производителите едночипово решение, което може направи революция в автомобилната промишленост", коментира Гуалтиеро Багноули, маркетинг мениджър оптични сензори в Melexis.

MLX75027 поддържа модулиращи честоти до 100 MHz, което позволява на производителите да се възползват от пълния потенциал на VCSEL лазера, за да постигнат висока точност при измерване на разстояние. Сензорът поддържа и честота на кадрите до 135 fps, което позволява откриването и проследяването на бързо движещи се обекти. Той съчетава ниско разсейване на мощност от 230 mW при 30 fps със захранване, изискващо само 3 напрежения, (2,7, 1,8 и 1,2 V), като опростява проектирането на системата и помага да се намалят разходите за захранващия блок.

     
Източник: Melexis

Ключови думи: Melexis   MLX75027   ToF   автомобилни сензори  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...