Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи най-малкия IEEE 802.15.4 модул

Microchip представи най-малкия IEEE 802.15.4 модул в света, съчетаващ микроконтролер със свърхниско енергопотребление и поддръжка на радиочестоти под 1 GHz. SAM R30 е наполовина по-малък от най-компактните модули на пазара и е предназначен за разработка на продукти с пространствени ограничения като сензори и управляващи средства за домашна автоматизация.

Модулът SAM R30 поддържа безжичния стандарт IEEE 802.15.4 и частни мрежи, които могат лесно да бъдат персонализирани и конфигурирани. Това го прави подходящ за приложения, при които мрежовата съвместимост не е желана поради уязвимост към отдалечени атаки, например алармени системи, сградна автоматизация, интелигентна градска инфраструктура и индустриални сензорни мрежи. Основно предимство, което предлагат мрежите, базирани на IEEE 802.15.4, е, че мрежовите устройства могат да бъдат в покой за продължителни периоди и да останат част от мрежата. SAM R30 предлага режими на покой с ниско енергопотребление и събуждане от I/O или от интегрирания часовник за реално време (RTC), като консумира около 800 nA. Устройствата могат да бъдат неактивни в продължение на години и да се събуждат само за да предват данни.

SAM R30 е с размери 12,7х11 мм и включва функциите, необходими за управление на всеки отдалечено свързан сензор, като по този начин се премахва необходимостта от отделен микроконтролер. Модулът се предлага с до 256 KB flash памет и 40 KB RAM, както и със серийни интерфейси за данни, USB, цифров и аналогов I/O за сензори.

Работейки в радиочестотния спектър под 1 GHz, SAM R30 осигурява два пъти по-голям обхват на свързаност и по-добро разпространение на сигнала през стени и подове в сравнение с устройства с подобно енергопотребление, използващи честотния обхват от 2,4 GHz.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   SAM R30   IEEE 802.15.4  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Технологии
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...