Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox с 21% ръст на приходите в EMEA

19.03.2019   |   Бизнес
 

u-blox обяви финансовите си резултати за 2018 г. Годишните приходи са в съответствие с прогнозните в размер на 393,3 млн. швейцарски франка (-2,6% в сравнение с 2017 г.), а оперативната печалба е 71,6 млн. швейцарски франка (-18%). Ръст на приходите е отчетен във всички страни от региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA), както и в целия Азиатско-тихоокеански регион с изключение на Китай.

Бизнесът на компанията в EMEA е най-успешен, като приходите бележат ръст от 21% в резултат на увеличеното търсене на свързани устройства за IoT в инфраструктурата и телематиката, както и на нарастващото търсене от автомобилостроенето, стимулирано от технологиите за свързаност в автомобилите.

През 2018 г. компанията е генерирала около 80% от общите си приходи от 104 клиенти. Най-големият клиент на u-blox е допринесъл за под 4% от приходите, а компанията е имала общо над 6900 клиенти, достигайки нови региони и пазари.

Разходите за научна и развойна дейност през 2018 г. са в размер на 67,8 млн. швейцарски франка в сравнение с 58,3 млн. през 2017 г.

Целевите приходи за 2019 г. са от 460 до 490 млн. швейцарски франка, а оперативната печалба от 70 до 90 млн. швейцарски франка.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...