Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Melexis допълни гамата си Triaxis позиционни сензори на Хол с опция за двоен изход

26.03.2019   |   Технологии
 

Melexis представи сензора MLX90374, най-новото допълнение към сензорите Triaxis от трето поколение, и първият, който предлага множество изходи от монолитна интегрална схема. С двойката изходи за измерване на движение MLX90374 може да премахне нуждата от втори сензор за позиция в различни приложения.

Въз основа на фирмената 3D сензорна технология MLX90374 регистрира абсолютната позиция на движещ се магнит при 360° въртене и линейно преместване. Това е реализирано в едночипово решение чрез интегриране на магнитен сензор, ADC и DSP заедно с температурен сензор и блок за обработка на сигнала за опционален външен сензор. Монолитният MLX90374 осигурява два независимо конфигурируеми изходни етапа, като първичният изход може да кодира данни за местоположение в SENT или PWM, а вторият изход осигурява данни за позицията, кодирани като 12-битов PWM сигнал. Вторият изход на MLX90374 ABB може да работи опционално като превключващ сигнал с програмируеми прагове, докато MLX90374 ABC разполага с допълнителен трети изход, който също е конфигуриран като превключвател.

Подобно на другите сензори Triaxis от трето поколение MLX90374 предлага програмируем диапазон на измерване и програмируеми изходни характеристики. Новият сензор работи в разширен температурен диапазон от -40 до +160°C.

     
Източник: Melexis

Ключови думи: Melexis   Triaxis   сензори за позиция   автомобилна електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...