Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова версия на развойната платформа MPLAB Harmony

02.04.2019   |   Технологии
 

Microchip представи новата версия 3.0 на платформата за разработка на фърмуер MPLAB Harmony, като за първи път включи поддръжка на SAM микроконтролери. MPLAB Harmony v3 помага на разработчиците да опростят развойния процес и да мащабират своите проекти, като включва допълнителна функционалност - безплатен софтуер за сигурност. Модулните софтуерни пакети позволяват на разработчиците да изтеглят само избрани части от софтуера според изискванията на конкретното приложение.

MPLAB Harmony v3 е унифицирана платформа с гъвкави възможности за избор на архитектура, производителност и функционалност на приложението. Потребителите могат да използват различни модели на разработка - от базисна конфигурация на хардуер до приложения, базирани на операционни системи в реално време (RTOS), без да изтеглят целия софтуерен пакет, ако имат нужда единствено от малки елементи или компоненти от него. Разработчиците например вече могат да изтеглят само хардуерни драйвери или TCP/IP стек според изискванията на своето приложение, спестявайки време и място на твърдия диск. За по-нататъшно усъвършенстване на проекта софтуерът предлага опростени драйвери и оптимизирани библиотеки за периферни устройства.

За да опрости проектирането на функции за сигурност, Microchip стартира партньорство с wolfSSL, чрез което елементи от софтуера за сигурност на компанията са имплементирани в MPLAB Harmony v3. Многогодишното споразумение с wolfSSL предоставя на разработчиците готови за употреба, безплатни софтуерни решения за сигурност, които подобряват скоростта, размерите, мобилността и съответствието със стандартите. Клиентите могат да влязат в етап на производство с безплатен търговски лиценз по всяко време в рамките на споразумението и ще имат достъп до ключови елементи на пакета wolfSSL: wolfSSL TLS Library, wolfMQTT Client Library и wolfSSH SSH Library.

MPLAB Harmony v3 вече включва поддръжка на развойните платформи Xplained Pro и Ultra, предназначени за SAM микроконтролери. Фамилията PIC32 микроконтролери и свързаните с нея развойни системи като Curiosity ще бъдат поддържани и в бъдеще от MPLAB X и Harmony.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MPLAB Harmony   SAM   PIC32   wolfSSL   фърмуер   микроконтролери  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...