Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи микроконтролери за космически приложения с Arm ядро

Microchip обявява първите микроконтролери за космическия сектор, съчетаващи ценово ефективни и стандартизирани (COTS) технологии със специализирани за космически приложения версии, които имат високи нива на устойчивост на радиация. Толерантните към радиация SAMV71Q21RT и хардуерно защитените към радиация SAMRH71, базирани на микроконтролера за автомобилната промишленост SAMV71, използват широкоразпространената система върху чип (SoC) Arm Cortex-M7, която позволява по-добра интеграция, намаляване на разходите и по-висока производителност на космическите системи.

SAMV71Q21RT и SAMRH71 позволяват на софтуерните разработчици да започнат да имплементират стандартизиран SAMV71 хардуер, след което да продължат разработката на компонента за космическо приложение, което значително съкращава времето и разходите на развойния процес. И двата микроконтролера могат да използват пълния инструментариум за софтуерна разработка на SAMV71, включително софтуерни библиотеки, драйвери и инструменти за съвместимост с операционната система. След като приключи предварителната разработка на стандартизиран хардуер, софтуерният развоен процес може лесно да се насочи към конструиране на компонент, издръжлив на радиация или с радиационна защита във високонадежден пластмасов или керамичен корпус, отговарящ на стандартите за защита в космическата промишленост.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Arm   микроконтролери   SAMV71Q21RT   SAMRH71  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...