Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rutronik получи награда за корпоративна социална отговорност

23.04.2019   |   Бизнес
 

Rutronik Elektronische Bauelemente получи награда от европейската ИТ организация "Хора с увреждания" (Arbeit für Menschen mit Behinderung - AfB) за своята социална отговорност и ангажираност към околната среда. Партньорството между двете дружества доведе до създаване на работни места за хора с увреждания през 2018 г. и намали вредните ефекти за околната среда чрез използване на рециклирано оборудване.

В рамките на сътрудничеството с нестопанската организация Rutronik осигури използвано ИТ оборудване като преносими и стационарни компютри, монитори и мобилни телефони за рециклиране и препродажба. Благодарение на оборудването, осигурено от Rutronik, са спестени 23 280 кг еквивалента желязо, 21 329 кг CO2 еквивалент и 60 833 kWh енергия през 2018 г. Последното съответства на средното годишно енергопотребление на около 30 домакинства.

"През миналата година Rutronik предостави на AfB общо 351 броя ИТ оборудване. Над 87% от този хардуер е пуснат обратно на пазара. Партньорството с Rutronik е част и от дългосрочната визия на AfB за създаване на 500 работни места за хора с увреждания", отбеляза Александър Швандер, управляващ партньор в AfB, при връчването на наградата.

     
Източник: Rutronik

Ключови думи: Rutronik   AfB   корпоративна социална отговорност  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...