Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи нов високопрецизен GNSS модул за автомобилни приложения

07.05.2019   |   Технологии
 

Швейцарският производител u-blox представи нов високопрецизен многолентов GNSS модул с интегрирани инерционни сензори. ZED-F9K поддържа най-новото поколение GNSS технологии, алгоритми за обработка и корекция сигнала, постигайки точност до дециметър в рамките на секунди. Решението е насочено към интелигентните системи в помощ на водача (ADAS) и системите за автономно шофиране.

ZED-F9K е базиран на платформата за сателитно позициониране u-blox F9. Съвместимостта с иновативните средства за GNSS корекция подобрява допълнително точността на позициониране чрез компенсация на йоносферните и други грешки. Многолентовият модул поддържа сателитната технология RTK (кинематика в реално време) и може да приема GNSS сигнали от всички GNSS спътници. Увеличеният брой видими спътници подобрява ефективността на позициониране в условия на частично възпрепятстване, докато по-голямото разнообразие от сателитни сигнали осигурява по-кратко време за конвергенция, когато сигналите са прекъснати.

Инерционните сензори, интегрирани в модула, постоянно следят промените в траекторията на превозното средство и продължават да осигуряват високоточно позициониране когато сателитните сигнали са частично или напълно заглушени, какъвто е случаят, когато автомобилът се намира в гаражи, тунели, между високи сгради в града или в гора. Когато сателитните сигнали отново станат достъпни, модулът комбинира инерционни сензорни данни с GNSS сигнали, за да осигури кратко време за конвергенция и висока наличност на позициониране на ниво дециметър.

Предлагайки високонадеждна информация за местоположението, ZED-F9K отговаря на нуждите на ADAS и приложенията за автономно шофиране, както и на изискванията на модерните навигационни системи. Точността на модула и ниската латентност го правят подходящ за производителите на автомобили и автомобилни комуникационни системи (V2X). Чрез непрекъснато споделяне на местоположението с други участници в движението V2X системите допринасят за повишаване на пътната безопасност и за намаляване на задръстванията.

"Новият високопрецизен GNSS модул ZED-F9K отговаря на нуждите на днешните и утрешните свързани автомобили. Той е уникален с това, че интегрира множество технологии, от GNSS приемник до инерционни сензори, и съответните алгоритми за dead reckoning изчисления в едно решение, за което можем да гарантираме ефективност през целия цикъл на разработване на продуктите на клиентите", обясни Алекс Нги, мениджър безжични продукти в u-blox.

Мострени бройки на ZED-F9K ще бъдат на разположение от юли 2019 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   ZED-F9K   GNSS модул   автомобилна електроника   ADAS   навигационни системи  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...