Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Прогнозират приходи от 446,2 млн. щатски долара на пазара на електронни компоненти

14.05.2019   |   Бизнес
 

Приходите от пазара на електронни компоненти ще паднат със 7,4% през тази година до 446,2 млн. щатски долара в сравнение с 482 млрд. долара през миналата година, показват прогнозните данни на IHS Markit.

Спадът се дължи на намаленото продуктово търсене, съчетано с бързото нарастване на наличностите през първото тримесечие. Тези фактори се отразяват на някои сегменти повече от други. DRAM и NAND флаш паметите, микропроцесорите, 32-битовите микроконтролери и аналоговите специализирани интегрални схеми (ASIC) са сред най-засегнатите продукти, като при всички тях двуцифрените приходи намаляват през първото тримесечие на 2019 г. в сравнение с първото тримесечие на 2018 г.

Последните опасения относно пазарните условия в DRAM сегмента, резкият спад на средната продажна цена и слабото търсене водят до влошаване на прогнозите за приходите от DRAM за 2019 г. При NAND  флаш паметите продължаващото свръхпредлагане води до агресивна ерозия в ценообразуването.

Друг сегмент, в който се очаква рязък спад през тази година, са стандартните интегрални схеми за специфични приложения (ASSP), където пазарното търсене е пряко следствие от бизнеса с мобилни телефони.

Трудните условия в пазара на електронни компоненти ще се задържат през второто тримесечие, но се очаква възстановяване през третото тримесечие благодарение на NAND флаш паметите и микропроцесорите, използвани в преносимите компютри и сървърите в центрове за данни.

     
Източник: IHS Markit; снимка: Dreamstime

Ключови думи: IHS Markit   електронно производство   DRAM   NAND  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...