Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

LEM представи нова серия токови преобразуватели

21.05.2019   |   Технологии
 

LEM обяви новата фамилия токови преобразуватели LZSR. Тя е предназначена за директен монтаж на печатна платка, като осигурява неинтрузивно и галванично изолирано измерване на постоянен и променлив ток, както и на импулсен номинален ток, от 100 А до 200 А. Фамилията се състои от три нови модела: LZSR 100-P, LZSR 150-P и LZSR 200-P.

Новите прибори използват патентованата ASIC технология на LEM, базирана на ефекта на Хол и използвана в успешните серии LF xx10, LH и LxSR. При режим на затворен контур технологията ASIC, базирана на ефекта на Хол, може да достигне отклонение до 3 ppm/K от VREF. Новата фамилия преобразуватели се възползва от тези предимства при номинални токове от 100, 150 и 200 A. При работен температурен диапазон от -40°C до +85°C отклонението на LZSR е много по-добро от предишното поколение токови трансформатори, базирани на ефекта на Хол със затворен контур (до 7 пъти по-ниско).

Работейки със захранващо напрежение от +5V, приборите от фамилията LZSR измерват пиковия ток до 3 пъти основния номинален ток, достигайки 450 A pk с номиналния модел 150 ARMS (LZSR 150-P/SP1). Те доставят вътрешното си референтно напрежение до VREF извод.

Като стандартна опция с допълнителен извод се предлага максималнотокова защита с праг, определен на 1,93 x IPN. Тя може да даде индикация, че измереният ток надвишава очакваната стойност или да изключи захранването в случай на късо съединение.

LZSR се предлага в компактен корпус с размери 37,75x48,2x19,4 мм за всеки токов диапазон.

Новите модели токови преобразуватели са налични или с отвор за първичен проводник (LZSR-P), или с интегриране на първичния проводник, който е запоен на печатната платка (LZSR-TP).

Те са особено подходящи за приложения, при които е важно ниското отклонение, като например в най-новото поколение соларни инвертори с мощност от 70 до 120 kW, където стандартите изискват много ниска DC компонента в изходния ток.

     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   LZSR   токови преобразуватели  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...