Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова фамилия Ethernet PHY чипове за 400 GbE мрежи

04.06.2019   |   Технологии
 

Microchip, чрез дъщерното си дружество Microsemi, представи новата фамилия Ethernet PHY чипове META-DX1. Те предлагат на доставчиците на телекомуникационни услуги богат набор от възможности с платформи за маршрутизиране и комутиране, които намаляват разходите, оптимизират честотната лента и увеличават капацитета, сигурността и гъвкавостта на мрежите.

В чиповете от фамилията META-DX1 са интегрирани Ethernet портове от 1 Gigabit Ethernet (GbE) до 400 GbE, гъвкав Ethernet интерфейс (FlexE), криптографска защита на връзката чрез протокола Media Access Security (MACsec) и скорост на реакция до наносекундна при терабитен капацитет.

MACsec гарантира сигурността на данните, напускащи центъра за данни или предприятието. FlexE дава възможност на доставчиците на облачни и телекомуникационни услуги да отговарят на изискванията за голям капацитет, като същевременно намаляват капиталовите разходи за оптични инсталации чрез оптимално конфигуриране на връзки извън фиксирания Ethernet, така че да могат да използват евтина оптика с голям обем. Фамилията META-DX1 съчетава по уникален начин функциите на MACsec и FlexE в едно решение, за да посрещне следващата фаза на мащабиране при изграждането на интерфейсна свързаност между центровете за данни.

Първите мострени бройки от фамилията META-DX1 ще бъдат на разположение през третото тримесечие на 2019 г. Всички те са хардуерно съвместими и се поддържат от общ софтуерен развоен комплект (SDK).

 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Ethernet модули   MACsec   FlexE  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...