Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи серия интелигентни еднопортови USB хъб-контролери за автомобилостроенето

18.06.2019   |   Технологии
 

Microchip представи новата фамилия еднопортови интегрални схеми USB Smart Hub, която предлага на автомобилните производители възможност да реализират надеждна и удобна свързаност, като същевременно оптимизират системните разходи. USB4912 и USB4712 осигуряват необходимите средства за еднопортова връзка и могат да се използват за добавяне на порт под радиото, в централната конзола или към системите за безжично зареждане.

Използвайки същите патентовани методи като продуктовите фамилии с няколко порта, новите USB 2.0 еднопортови интегрални схеми се предлагат с намалени габарити, като улесняват специфицирането на компоненти и намаляват общите системни разходи. С възможността за използване както на единичен, така и на множество портове, заедно с един и същ софтуер, разработчиците могат да избират различни конфигурации и безпроблемно да внедряват решения, които отговарят на техните проектни изисквания и достигат по-бързо до пазара. Тези разнообразни USB решения поддържат смартфони, таблети и други свързани устройства, като не нарушават качеството на сигнала.

Чрез използването на оригинални USB драйвери и механизми като патентованите технологии за размяна на функционалните роли, рефлектора за няколко хоста и технологията FlexConnect, интелигентните интегрални схеми USB4912 и USB4712 лесно се интегрират с информационно-развлекателните системи и гарантират безпроблемна връзка със софтуера и приложенията за смартфони. Новите интегрални схеми включват 32-битов микроконтролер за реализиране на USB I/O мостово свързване, поддръжка на USB 2.0 Low Speed, Full Speed и Hi-Speed с един USB 2.0 Hi-Speed  порт за връзка към хоста. Като енергийноефективен и конфигурируем USB 2.0 контролер USB4912 позволява свързаността да се разшири до GPIO, I2C, SPI и UART, така че USB Smart Hub да стане системен център за свързаност и управление.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   USB Smart Hub   USB4912   USB4712  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...