Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи 5G модул за IoT приложения с висока сигурност

u-blox представи новата серия LTE-M и NB-IoT модули SARA-R5, ориентирани към IoT приложения с ниска мощност в LPWA телекомуникационни мрежи. Според компанията новите модули са нейният най-усъвършенстван, сигурен и интегриран продукт за клетъчни мрежи. Модулът, изграден върху чипсет u-blox UBX-R5 и приемник u-blox M8 GNSS, предлага висока сигурност и разполагаемост, което го прави подходящ за IoT приложения с дългосрочно използване на оборудването.

"SARA-R5 поставя нов критерий за свързаност в интернет на нещата. Чрез интегрирането на хардуерен Root of Trust в дискретен защитен елемент на чипсета UBX-R5 осигуряваме стабилна и сигурна комуникация от чипа чак до облака", обясни Андреас Тил, продуктов директор в u-blox.

Модулът разполага също с бърза и енергийно ефективна система за управление на споделени криптографски ключове (PSK), съобразена с нуждите на IoT приложенията, заедно с пълен набор от функции за сигурност.

SARA-R5 e реализиран от u-blox в сътрудничество с Kudelski Group, водещ швейцарски производител на хардуерни и софтуерни решения за цифрова сигурност.

"Kudelski и u-blox правят IoT опростен и сигурен за всеки с помощта на SARA-R5. Чрез установяването на неизменна идентичност във всеки модул ние залагаме основите за стабилна защита на оборудването, данните, решенията, командите и действията", коментира Жан-Мишел Пуиати, старши вицепрезидент в Kudelski Group.

SARA-R5 се предлага в два варианта. SARA-R511M с интегриран приемник u-blox M8 GNSS е насочен към мобилни приложения в автомобилостроенето, управлението на търговски транспортни средства, проследяването на продукти и телематиката. Конструкцията на чипа и специалният интерфейс за GNSS антена му позволяват да работи паралелно с клетъчната връзка.

Вторият продуктов вариант SARA-R510M е оптимизиран да осигури най-ниската възможна енергоконсумация с по-малко от 1 микроампер в режим на икономия на енергия, което го прави подходящ за приложения в измервателни системи, интелигентни градове, медицинска електроника, сигурност и наблюдение на обекти, както и за други приложения с батерийно захранване.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Kudelski   SARA-R5   IoT сигурност  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...