Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Melexis обяви най-малкия FIR сензор за медицински приложения

25.06.2019   |   Технологии
 

Melexis анонсира най-малкия в света инфрачервен сензор от медицински клас. Специализираният вариант на популярния сензор MLX90632 е подходящ за повърхностен монтаж в разнообразни приложения, включително носима електроника (wearables), по-специално усъвършенствани устройства за поставяне на ухото (т. нар. hearables), както и клинични приложения, изискващи високоточно измерване на температурата на човешкото тяло.

MLX90632 е базиран на патентованата технология на Melexis за измерване на светлина от далечния инфрачервен спектър (FIR), която използва факта, че всички обекти имат топлинно излъчване. Миниатюрните FIR сензори обикновено са чувствителни към топлинни смущения, но MLX90632 смекчава този ефект чрез сложни алгоритми за компенсация, осигурявайки високи нива на термична стабилност. Новият сензор е оптимизиран за нормалния температурен диапазон на човешкото тяло, където предлага медицински клас точност от ±0,2°C благодарение на усъвършенстваното фабрично калибриране.

Ултракомпактният прибор се предлага в QFN корпус с размери 3x3x1 мм, който включва сензорния елемент, модул за обработка на сигнала, цифров интерфейс и оптика, позволявайки бърза и лесна интеграция в голямо разнообразие от съвременни приложения с ограничено пространство.

Новият медицински инфрачервен сензор MLX90632 е финалист за наградата "Иновационен продукт", организирана от Sensors Expo 2019.

     
Източник: Melexis

Ключови думи: Melexis   MLX90632   FIR сензори   инфрачервени сензори   медицинска електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...