Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip усъвършенства най-прецизния си атомен часовник

25.06.2019   |   Технологии
 

Microchip, чрез дъщерното си дружество Microsemi, представи новия атомен часовник MHM-2020, който подобрява характеристиките на дълготрайна работа почти 10 пъти в сравнение с предишното поколение MHM-2010. Новото устройство има подобрен потребителски интерфейс с цветен сензорен екран и защитен мрежов порт.

Водородните мазери гарантират стабилност, работейки на принципа, че водородните атоми в подходяща среда излъчват микровълни с честота от точно 1420405751 Hz. Чрез фазова синхронизация на този изключително слаб и прецизен сигнал към високоефективен кварцов осцилатор се генерира тактов изходен сигнал с необходимата дългосрочна стабилност и фазов шум, позволяващи точно отчитане на времето. Активните водородни мазери, разработени и произведени от Microchip в САЩ, са най-модерните търговски достъпни атомни часовници. Те са четири пъти по-стабилни от пасивните водородни мазери, като същевременно осигуряват изключителна стабилност в краткосрочен план в сравнение с цезиевите часовници.

MHM-2020 използва нова функция за компенсация на дрейфа, която подобрява значително дългосрочната му точност и отклоненията вследствие на стареене, което е от решаващо значение в метрологията и приложенията за отчитане на времето. Подобрените характеристики правят MHM-2020 предпочитан избор на измервателни лаборатории, които работят със стандартите на Международното бюро за мерки и теглилки (BIPM) за координирано универсално време (UTC), позволявайки на потребителите да разчитат на неточност от стареене  <3E-16/ден заедно с подобрена температурна стабилност (tempco) и по-ниска чувствителност към електромагнитни полета.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MHM-2020   атомни часовници  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...