Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи нов двулентов GNSS модул

09.07.2019   |   Технологии
 

Quectel Wireless Solutions обяви новия компактен двулентов GNSS модул LC79D с поддръжка на L1 и L5 сателитна навигация. Продуктът бе представен по време на изложението MWC Shanghai 2019 в края на юни.

LC79D използва GNSS приемници, функциониращи едновременно на две GNSS ленти, може да работи с L1 и L5 ленти за GPS, Galileo и QZSS сателити, с L1 лента за GLONASS и BeiDou сателити, както и с L5 за IRNSS сателит. В сравнение с GNSS модулите, работещи само с L1 лента, LC79D позволява използването на по-голям брой видими сателити, което може значително да подобри точността на позициониране при движение в градски зони с ограничена видимост.

Благодарение на интегрирания LNA чип и функцията за елиминиране на интерферентни сигнали новият модул предлага по-висока чувствителност и възможност за предотвратяване на заглушавания, осигурявайки висока ефективност при позициониранe и проследяване дори в зони със слаб сигнал. Множеството комуникационни интерфейси, включително UART и SPI, опростяват развойния процес за клиентите и ускоряват времето за пускане на пазара. Компактният корпус (10,1x9,7x2,4 мм) отговаря на изискванията за приложения с ограничено пространство, а ниската енергоконсумация го прави подходящ за проследяване на превозни средства, хора и активи.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   LC79D   GNSS модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...