Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

productronica 2019 ще акцентира върху производството на електронни компоненти

12.11.2019   |   Предстоящо
 

От 12 до 15 ноември т. г. в панаирния център Messe Muenchen ще се състои най-голямото събитие в областта на микроелектрониката в Европа - изложението productronica и паралелно провеждащият се форум за производители на електронни компоненти SEMICON Europa, които заедно ще представят иновативни решения и продукти от цялата верига за доставки.

От 1978 г. броят на електронните компоненти нараства в световен мащаб със среден темп от 8,9%. През 2018 г. пазарните експерти от IC Insights за пръв път преброиха над 1 трилион интегрални схеми (ИС), сензорни, оптични и дискретни компоненти (OSD). Според Gartner те са генерирали приходи от продажби в размер на 476,7 млрд. щатски долара - увеличение от 13,4% в сравнение с 2017 г. Според WSTS (World Semiconductor Trade Statistics) се очаква тазгодишният им брой да намалее с повече от 30%. Европа, за разлика от Америка (-23,6%), Япония (-9,7%) и Азиатско-тихоокеанския регион (-9,6%), е сравнително по-малко засегната със спад от 3,1%. Увеличение на продажбите от 5,4% в световен мащаб се очаква още през 2020 г.

Независимо от това, благодарение на бързите технологични промени в изключително сложното и все по-автоматизирано производство на ИС, търсенето на ново оборудване се увеличава непрекъснато. Анализаторите от The Insight Partners оценяват на 62,1 млрд. щатски долара приходите от продажби на машини и съоръжения за производство на електронни компоненти през 2018 г. При среден годишен темп на растеж от 5,2% до 2027 г. може да се очакват приходи от 101,58 млрд. Повечето от тях ще се генерират от производството на пластини, следвани от тестово оборудване.

Институтът Fraunhofer IPMS и научноизследователският център за наноелектроника и микроелектроника Imec в Белгия - представени на productronica/SEMICON Europa 2019 - заедно с европейските партньори по проекта TEMPO (Технологии и хардуер за невроморфни компютърни изчисления), разработват иновационен хардуер на базата на структурата на човешкия мозък. TEMPO ще помогне за засилване на сътрудничеството между най-важните производители на електронни компоненти и най-големите европейски научноизследователски институти за микроелектроника.

Проектът EuroPAT-MASIP за планиране на иновативни процеси при производството на усъвършенствани електронни системи също е насочен към развитие на микроелектронната индустрия в Европа, а компанията BE Semiconductor Industries от Холандия, която е част от проекта, ще бъде един от изложителите в Мюнхен.

В резултат на тясното сътрудничество между SEMICON Europa и productronica след успешната съвместна премиера през 2017 г. посетителите на търговския панаир тази година отново могат да очакват всичко, което индустрията може да предложи днес и в бъдеще. Освен на полупроводникови компоненти това включва и производството на дисплеи, светодиоди и дискретни прибори, както и фотоволтаици, микро- и нанотехнологии, обработка на материали и технологии за чисти помещения. Представителите на сектора ще се възползват и от обширната съпътстваща програма с множество специализирани конференции. Така от 12 до 15 ноември productronica 2019 ще бъде идеалното място за обсъждане на най-новите тенденции и технологии в микроелектронното производство.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: Messe Muenchen   productronica   SEMICON Europa   микроелектронно производство  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Предстоящо

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...