Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

216% годишен ръст в продажбите на 5G оборудване

23.07.2019   |   Бизнес
 

216% годишен темп на растеж в продажбите на 5G компютърно оборудване между 2019 и 2023 г., прогнозира институтът за пазарни анализи Strategy Analytics.

Очаква се 45 млн. компютри и таблети да имат реализирана 5G свързаност до 2023 г., като по-голямата част от тях ще бъдат таблети и хибридни модулни системи (2-в-1). В Азиатско-тихоокеанския регион ще бъдат въведени в експлоатация над 40% от използваните 5G устройства, в Северна Америка 29%, а в Западна Европа - 21%.

"Intel, Qualcomm, Arm, Microsoft и някои производители на персонални компютри разработват нови системи, предназначени за по-младото поколение, което ще очаква (и ще закупи) преносими компютри с функционалност, близка да тази на смартфоните. Това развитие на технологиите ще се състои, докато 5G се превръща в реалност през следващото десетилетие, отваряйки нов свят от възможности за производителите и мобилните оператори", смятат експертите от Strategy Analytics.

     
Източник: Strategy Analytics

Ключови думи: Strategy Analytics   5G   5G компютри  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...