Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Пазарът на услуги от подизпълнители в електрониката с 15% ръст

30.07.2019   |   Бизнес
 

През 2018 г. световният пазар на услуги от подизпълнители (contract manufacturing services) нараства значително с 15% ръст на общите приходи. Комбинираните приходи от EMS (electronics manufacturing services) и ODM (original design manufacturing) са в размер на близо 542 млрд. щатски долара - годишно увеличение от 70,7 млрд. долара.

Ръстът на приходите от 2013 г. до 2016 г. е бил плосък, но драстично се увеличава през 2017 г. и 2018 г.

Пазарът се развива благодарение на силното търсене на смартфони и още по-голямото търсене на инфраструктурно мрежово оборудване за изграждане на 5G безжична архитектура с продукти като корпоративни системи за съхранение на данни, локални мрежи и сървъри. Необходимостта от облачни компютърни системи, обработка на данни в реално време и видео стрийминг води до необходимостта от усъвършенстван хардуер за комутация, маршрутизация и безжична комуникация.

За девета поредна година секторът отчита печалба. Тя е в размер на общо 8,4 млрд. долара за 42 публични EMS компании и 17 публични ODM компании - същата сума, постигната през 2017 г. Foxconn отговаря за почти половината от всички приходи, генерирани от EMS сектора през 2018 г., а EMS компаниите държат приблизително 80% от общата сума. Само пет EMS компании и една ODM компания са отчели загуби през 2018 г.

Pegatron се класира на второ място по нетни приходи за EMS компании (369 млн. долара). Delta Electronics (639 млн.), Quanta Computer (473 млн.) и Lite-On (264 млн.) са най-високо в класацията за приходи за ODM компании.

Комуникационните и компютърните продукти ще продължат да бъдат продуктовите сегменти, водещи до най-голям растеж в електронното производство. Подхранван от търсенето на EMS услуги, секторът за производство чрез подизпълнители ще нарасне от 542 млрд. долара през 2018 г. до 777 млрд. долара през 2023 г. (среден годишен ръст около 7,5%). Аутсорсингът се е превърнал в ключов елемент за разширяване на сектора с услуги за асемблиране и намаляване на разходите всяка година. Тенденцията за преместване на скъпите производства към региони с ниски разходи е преустановена, но ще продължи да влияе върху сектора за всички доставчици в обозримо бъдеще - поне на регионално ниво.

     
Източник: New Venture Research

Ключови думи: електронно производство   EMS   ODM   Foxconn   Delta Electronics  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...