Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox придобива бизнеса с Bluetooth модули на Rigado

06.08.2019   |   Бизнес
 

u-blox сключи споразумение за придобиване на бизнеса с Bluetooth модули на Rigado, водещ производител на Edge-as-a-Service и IoT решения, който предлага сертифицирани безжични модули от 2015 г.

Сделката ще позволи на u-blox да разшири гамата си от продукти в областта на Bluetooth Low Energy, Zigbee и Thread, както и да получи достъп до допълнителни пазарни сегменти и канали за дистрибуция. Добавянето на новите модули с малък обхват ще осигури нови клиенти за u-blox в пазарите за крайни потребители, например решенията за спорт и фитнес, докато съществуващите клиенти на Rigado ще получат достъп до всички Wi-Fi, клетъчни и позициониращи модули на u-blox за своите IoT приложения, както и до възможностите за глобална поддръжка от швейцарския производител.

"Бизнесът с Bluetooth модули на Rigado допълва обширното ни портфолио, като ни дава достъп до повече канали и нови интересни клиенти в областта на интелигентния дом, носимата електроника и фитнеса. Също така очакваме да продължим сътрудничеството си с партньори за дистрибуция като Digi-key или Future Electronics, където ще можем да предложим безпроблемен преход", отбеляза Хърбърт Блейзър, продуктов мениджър в u-blox.

"Ние се гордеем със своите водещи в сектора модули, както и с бързо развиващия се бизнес с Edge инфраструктурни гейтуей решения на Rigado. Стойността, която печелим чрез придобиването на нашето продразделение за модули, ще ни позволи да ускорим растежа на Rigado на пазара на гейтуеи - особено в ключови области като сградна автоматизация и проследяване на активи", добави Грег Рау, президент на Rigado.

Bluetooth модулите на Rigado вече ще се предлагат под марката u-blox като част от портфолиото от радиочестотни решения с малък обхват.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Rigado   Bluetooth модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...