Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

DRAM остава най-големият сегмент в пазара на интегрални схеми през 2019 г.

19.08.2019   |   Бизнес
 

Въпреки прогнозирания 38% спад на продажбите през тази година сегментът на DRAM се очаква да остане най-големият от всички в пазара на интегрални схеми през 2019 г. Според IC Insights продажбите на DRAM памети ще достигнат 62 млрд. щатски долара (в сравнение с 99,4 млрд. долара през 2018 г.), представлявайки 17% от общите продажби на ИС през 2019 г. (23,6% през 2018 г.).

Очаква се пазарът на NAND флаш памети да слезе от второ на трето място в класацията през тази година със спад от 32%. Взети заедно, сегментите на DRAM и NAND се очаква да представляват 29% от общия пазар на ИС в сравнение с 38% през 2018 г.

През последното десетилетие DRAM обикновено представляват 14-16% от продажбите на ИС, а NAND флаш паметите - около 11-12%. През 2018 г. за първи път от 90-те години приходите от DRAM надминаха продажбите на микропроцесори. През 2019 г. сегментът на микропроцесорите вероятно ще измести NAND флаш паметите въпреки 2,5% годишен спад на продажбите.

Специализираните цифрови схеми, използвани в компютрите и периферията, заедно със специализираните за приложение в смартфони процесори, са другите два сегмента, които допълват първите пет най-големи категории в пазара на ИС, като запазват позициите си от 2018 г. Нито един от петте водещи сегмента не отчита ръст на продажбите през 2019 г.

     
Източник: IC Insights; снимка: Dreamstime.com

Ключови думи: IC Insights   DRAM   DDR   NAND   флаш памети  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...