Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox и Arvento обявиха нова система за проследяване на превозни средства

19.08.2019   |   Технологии
 

Швейцарският производител на безжични решения за позициониране u-blox и Arvento Mobile Systems, световен пионер в телематиката и технологиите за проследяване на автомобили, представиха новата система за проследяване на превозни средства imt.x1.

Системата imt.x1 на Arvento е качествено различна от другите решения в тази област благодарение на своя 6-осен жироскоп, който може да отчита в три измерения движения, причинени от аварийно ускорение, рязко спиране, отклонение от курса и дрифт. Системата разполага с различни опции за свързаност, включително двоен CANBus и Bluetooth, и е съвместима с eCall, като събира и предоставя данни за анализ от аварийни ситуации и други функции за проследяване на превозните средства. Тя използва мощен Arm микроконтролер от следващо поколение.

Новият продукт е пореден резултат от успешното 8-годишно стратегическо партньорство между Arvento и u-blox. "u-blox е повече от доставчик. Като световен лидер в IoT сектора, предоставящ високоефективни IoT модули, платформи и услуги за поддръжка, u-blox е нашият надежден технологичен партньор, който работи в тясно сътрудничество с нас, за да отговори на нуждите и проблемите на клиентите", коментира Йозер Хинкал, главен управител на Arvento.

Високочувствителното и прецизно позициониране на системата imt.x1 е осигурено чрез интегрирането на 2G, 4G и 5G клетъчни модули на u-blox, както и на GNSS (Global Navigation Satellite Systems) модули.

Разработката на imt.x1 перфектно се привежда в съответствие с визията и мисията на Arvento като разработчик на усъвършенствани автомобилни телематики и устройства за проследяване на превозни средства и ще бъде налична от август 2019 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Arvento   системи за позициониране   проследяване на превозни средства  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...