Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox обяви финансовите си резултати за първата половина на 2019 г.

27.08.2019   |   Бизнес
 

u-blox обяви финансовите си резултати за първата половина на 2019 г. През този период компанията е реализирала приходи от 190,6 млн. швейцарски франка - спад от 4,2% спрямо първото полугодие на 2018 г. (199 млн. франка). Швейцарският производител отчита съживяване в Азиатско-тихоокеанския регион (APAC) с ръст от 8% и ръст от 14% в Китай спрямо същия период на миналата година.

Този ефект се смекчава от намаление на приходите в региона на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) с 12% спрямо първото полугодие на 2018 г., а в Северна и Южна Америка - със спад от 7%, поради по-бавна от очакваната миграция и надграждане към LTE технологии.

u-blox отчита брутна печалба в размер на 86,1 млн. швейцарски франка спрямо 94,0 млн. през първото полугодие 2018 г. Нетната печалба спада до 19,7 млн. швейцарски франка спрямо 34,9 млн. за същия период на миналата година в резултат на по-ниските приходи и увеличение на разходите за изследователска и развойна дейност.

В Азия компанията отчита значителен напредък в автомобилостреното и индустриалното производство, обусловен от увеличените вътрешни инвестиции в инфраструктурни технологии, както и от растежа в индустриалния IoT.

В региона на EMEA отделни проекти са допринесли за изключително добър резултат през първото полугодие 2018 г., който не се повторя през тази година. През първата половина на 2019 г. ръст е реализиран преди всичко в проекти за устойчиво развитие като зарядни станции за електромибили или соларни инвертори. Спрямо второто полугодие на 2018 г. приходите нарастват с 10%.

     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   безжични модули   IoT  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...