Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови решения за проектиране на USB Type-C Power Delivery устройства

Microchip обяви две нови решения, които улесняват проектирането на устройства, използващи стандарта за зареждане USB Type-C Power Delivery (PD).
 
Фамилията USB705x включва един от първите в бранша USB-IF сертифициран USB 3.1 SmartHub контролер с интегрирана поддръжка на Power Delivery (TID1212), който позволява бързо зареждане и интегриране на уникални PD функции, наречени HostFlexing и PDBalancing. UPD301A е самостоятелен USB Type-C PD контролер, който значително опростява реализирането на базовата USB Type-C PD функционалност и е подходящ за приложения, вариращи от зареждане през панелите, разположени върху задните седалки на превозни средства, до преносимо оборудване за обществени зарядни станции.

Функцията HostFlexing опростява работата с докинг станцията, позволявайки на всички USB Type-C портове да функционират като "лаптоп" порт и така премахва необходимостта от използване на криптиращи етикети, които тестват и анализират цялостната функционалност на всеки USB Type-C порт. PDBalancing осигурява на производителите методология за централизирано управление на цялата енергийна система, като в крайна сметка спестяват средства на потребителите, предлагайки възможност за зареждане на множество PD устройства с по-малко енергопотребление.

Фамилията USB705x отговаря на потребителското търсене за по-бързо зареждане на мобилни устройства и поточно предаване на данни, съчетавайки интегрирана поддръжка на USB Type-C PD с 5 Gbps SuperSpeed ​​скорости на данни за USB 3.1. Тези решения са подходящи за докинг станции, компютърни монитори и автомобилни информационно-развлекателни системи. Фамилията, включваща контролерите USB7050, USB7051, USB7052 и USB7056, осигурява набор от USB конфигурации, които отговорят на различни изисквания за реализаране на PD и USB Type-C функционалност. USB7050 поддържа PD предаване и приемане на данни през три USB Type-C порта, а USB7056 осигурява един изходящ порт и пет входящи Type-A порта.

Новите хъб-контролери поддържат и мобилни приложения за помощ на водача, позволявайки графичният потребителски интерфейс на телефона да се показва на екрана на автомобила, докато мобилното устройство се зарежда.
 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   USB Type-C Power Delivery   USB705x  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...