Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

productronica 2019 подпомага привличането на млади кадри към електронната индустрия

10.09.2019   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От 12 до 15 ноември т. г. изложението productronica в Мюнхен ще покаже всички аспекти на производството на електроника. Мотото на водещото световно изложение за електронната индустрия е "Ускоряване на иновациите". В центъра на събитието заедно с другите теми ще стои и привличането на млади професионалисти към бранша.

Според актуалния индекс за бизнес климата на Съюза на производителите на машини и съоръжения (VDMA) компаниите за оборудване за електронната индустрия очакват през 2019 г. оборотът да нарасне с 1,0%. За следващата година браншът предвижда ръст от 1,4%. Понастоящем най-големият пазар в областта е Азия с дял от почти половината от оборота, следвана от Германия с 25% и Европейския пазар с 18%.

"Производството на електроника се развива добре и затова сме оптимистични, че ще имаме успешно изложение и productronica отново ще потвърди имиджа си на водещо световно изложение с многобройни международни изложители и посетители", смята Фалк Зенгер, управител на Мюнхенския панаир.

Една тема, която засяга не само компаниите в производството на електроника, е продължаващият недостиг на специалисти и млади кадри. Ето защо на productronica 2019 ще бъде обособен изложбен сегмент, посветен на проблема. "Според много статистики през следващите десет години в Германия ще има 100 000 незаети работни места за електроинженери. Ние виждаме като наша задача да подкрепяме привличането на млади кадри в електрониката и да насърчаваме контактите между фирмите и дипломиралите се", обяснява Зенгер.

Една от новостите тази година ще е зоната "Accelerating Talents" в палата B2, където productronica ще предложи платформа за студенти, абсолвенти и млади професионалисти с цел да ги окуражи да изберат кариерен път в електронната индустрия. Концепцията включва три модула: място, където участниците ще могат да се запознаят с темата производство на електроника посредством забавни елементи; коуъркинг пространство за разговори между представители на изложителите и посетители; Speakers Corner, където ще има кратки фирмени представяния и доклади.

Освен върху младите кадри, фокусът на електронната индустрия е насочен и към стартъп компаниите. В това направление своята премиера на productronica ще направи изложбата и форум Fast Forward в палата В2, където стартъпите ще покажат своите продукти и решения. Компаниите с най-обещаващи предложения ще бъдат отличени с наградата productronica Fast Forward в последния панаирен ден.

Тази година, отново в палата В2, productronica ще включва и нов хакатон, организиран съвместно с VDMA и Института Фраунхофер. Изложителите ще влязат в ролята на поставящи задачи на студенти, млади професионалисти или стартъпи. Те от своя страна ще имат 48 часа, за да разработят на място идеи, решения и прототипи. Изложителите ще могат да се възползват не само от резултатите от поставените предизвикателства, но и от контактите с потенциални нови служители.

Други новости на тазгодишната productronica са двете специални шоута за интелигентна поддръжка и 3D автоматична оптична инспекция (AOI). В палата В2 посетителите ще могат да се информират за поддръжката като основния елемент на Фабрика 4.0. Изложбата с демо парк ще покаже как интелигентната поддръжка може да допринесе за намаляване на оперативните разходи, повишаване на приходите и подобряване на производствената ефективност. 3D AOI Arena в палата A2 ще даде поглед върху пазара на технологии в областта на автоматичната оптична инспекция. Водещи доставчици като Cyberoptics, OMRON,  Viscom и Yamaha ще представят най-новите решения в ежедневни демонстрации и практически сесии.

     
Източник: ГБИТК

Ключови думи: ГБИТК   Messe Muenchen   productronica   електронна индустрия  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...