Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Специално шоу за интелигентна поддръжка на productronica в Мюнхен

17.09.2019   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В рамките на водещото световно изложение за развойна дейност и производство на електроника productronica (12 до 15 ноември т. г.) своята премиера ще направи специалното шоу Smart Maintenancе. То ще покаже нарастващото значение на поддръжката в условията на повишаващата се дигитализация на производствените процеси. Специалната изложба ще даде поглед върху актуални и бъдещи приложения, решения и продукти за ефективна поддръжка.

За оптимизацията на производството е необходима интелигентна поддръжка. Според изследване на acatech (Германската академия за технически науки) всяка година в Германия индустриалната поддръжка осигурява експлоатационна готовност на съоръженията и производствени стойности в размер на един трилион евро.

В хода на дигитализацията и свързването на заводи, продукти и материали задачите и отговорностите по поддръжката ще продължат да нарастват. В тази връзка постигането на почти 100% готовност на гъвкавите производствени системи е едно от най-големите предизвикателства.

Производството на електронни компоненти поставя високи изисквания към експлоатационната готовност и безопасността на съоръженията. Ето защо интеграцията на интелигентна поддръжка по пътя към умната фабрика е важно допълнение. Планирането и управлението на предприятията трябва да бъдат напълно координирани, за да се постигне оптималната производствена ефективност.

По време на productronica фирма Elunic ще онагледи темата за осигуряване на качеството на базата на дълбоко обучение (deep learning), при което посетителите ще могат по забавен начин да тестват машината за бързина и прецизност. Поглед към онлайн мониторинга на оборудването в интелигентната фабрика ще даде фирма Status Pro Maschinendiagnostik чрез демонстрации на живо. В изложбата ще участват и Maintenance and Facility Society of Austria (mfa), Forum Vision Instandhaltung (FVI), Dankl+Partner, както и фирма Messfeld.

Зоната Smart Maintenance ще представи компактен преглед на актуалните и бъдещи приложения, решения и продукти за ефективна поддръжка. Към основните теми се причисляват също и прогнозна поддръжка, мониторинг на състоянието, мобилна поддръжка, както и добавена реалност. Посетителите ще имат възможност да обменят знания с експертите, да видят приложени на практика конкретни процеси на поддръжка и да се учат от опита на другите. Чрез използване на приложения, обиколки с водач, и уъркшопи "Срещнете се с експертите" посетителите ще получат всеобхватна комбинация от информация и примери от практиката.

Демо-паркът ще представи реални проблеми и иновативни решения в ежедневни производствени условия. Посетителите ще могат сами да изпробват различни възможности и целенасочено да задават въпроси по специфични проблемни случаи. Много процеси по поддръжката изискват специфични решения и приложения. В малки дискусионни форуми експерти ще дават ценни знания в интерактивна форма, базирани на случаи от практиката, и ще отговарят на въпроси.

     
Източник: ГБИТК

Ключови думи: ГБИТК   Messe Muenchen   productronica   интелигентна поддръжка   електронно производство  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...