Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Позициониращи модули на u-blox са интегрирани в дроновете на Quantum-Systems

u-blox получи още едно признание за своя прецизен GNSS модул ZED-F9P, който осигурява точност на позициониране на ниво сантиметър в рамките на секунди. Германската компания Quantum-Systems, специализирана в разработката и производството на електрически VTOL самолети (с вертикално излитане и кацане) за гражданската авиация, интегрира модула в своите най-нови електрически безпилотни летателни апарати Tron F90+.

Тези модерни дронове с размах на крилата 3,5 м развиват скорост до 160 км/ч и могат да летят до 100 км. Те са предназначени за изпълнение на спешни логистични дейности като транспортиране на запаси от кръв до отдалечени места, както и за задачи, свързани с минното дело и селското стопанство.

Tron F90+ е най-новото допълнение към решенията за електромобилност на Quantum-Systems, предназначени за превоз, проверка, проучване, картографиране и разузнаване при неблагоприятни условия, включващи също безпилотните летателни апарати Trinity F9, Scorpion и Vector. Всички те разполагат с високоточната GNSS технология u-blox F9.

Основното предизвикателство, с което се сблъсква инженерният екип на Quantum-Systems при разработката на Tron F90+, е свързано с вертикалното излитане/кацане и достъпа до достатъчно точни данни за позицията, които гарантират, че тези операции винаги ще се осъществяват безпроблемно. Посредством широколентова кинематика в реално време (RTK) и мобилни данни, достъпни от ZED-F9P, е осигурена необходимата корекция на позиционирането и пилотът може да извършва и най-трудните маневри, като абсолютната точност на позицията е сведена до 3–5 см. Това ниво на точност означава, че модулът на u-blox е около 100 пъти по-прецизен от стандартните GNSS решения на ниво метър.

 

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Quantum-Systems   ZED-F9P  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Реализации
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...