Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Придобиванията на компании в електронното производство набират скорост през 2019 г.

24.09.2019   |   Бизнес
 

През първите осем месеца на 2019 г. съобщенията за фирмени сливания и придобивания в областта на електронното производство се увеличават, като общата стойност на обявените сделки достига 28 млрд. щатски долара в сравнение с 25,9 млрд. за цялата 2018 г., показват данни на IC Insights.

Основните споразумения за сливане и придобиване са реализирани от производители на интегрални схеми за мрежова и безжична комуникация и от доставчици на електронни компоненти, които искат да разширят своето портфолио от продукти за автомобилните приложения и пазари, при които се очаква висок ръст през следващото десетилетие. Осъществените сделки са резултат и от преориентирането на компаниите и преустановяването на производства, включително решението на Intel да продаде своя бизнес с модеми за мобилни телефони на Apple за около 1 млрд. щатски долара през юли тази година. През май 2019 г. Marvell обяви продажбата на бизнеса си с Wi-Fi компоненти на NXP за 1,7 млрд. долара. През същия месец Marvell обяви, че ще придобие ASIC бизнеса на GlobalFoundries срещу 650 млн. USD и ще закупи доставчика на мрежови контролери Aquantia срещу 452 млн. USD, тъй като се преориентира към продуктите, насочени към центрове за данни, и свързаните с тях мрежи.

Макар че е невъзможно да се предвиди колко съобщения за придобиване ще бъдат направени през следващите няколко месеца, 2019 г. почти сигурно ще надмине 2017 г. като третата по големина година на реализирани сделки в сектора. Сливанията и придобиванията в сектора на електронното производство отбелязаха своя пик през 2015 г. с над 30 сделки на обща стойност 107,3 млрд. USD, последвани от 100,4 млрд. и други 30 сделки през 2016 г.

     
Източник: IC Insights; снимка: Dreamstime

Ключови думи: IC Insights   Intel   Marvell   NXP  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...