Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox реализира първия LTE-M VoLTE разговор в европейската мрежова инфраструктура

Швейцарският производител на модули и системи за безжична комуникация u-blox обяви, че съвместно с водещия телекомуникационен оператор Swisscom е реализирал Voice over LTE (VoLTE) обаждане през функционираща LTE-M клетъчна мрежа с ниска мощност (LPWAN). За първи път този тип гласова комуникация се осъщестява в Европа.

Обаждането е реализирано по LTE-M мрежа на Swisscom с използване на u-blox LTE-M развоен комплект. Предварителни изпитания са проведени в лабораториите и мрежата на оператора, където са валидирани всички функции за гласови предупреждения. Тестовите сценарии са включвали повиквания от мобилен към стационарен телефон и обратно, от мобилен към мобилен телефон, както и превключвания между различни LTE-M базови станции.

VoLTE позволява гласова комуникация в пакетно комутирани 4G мрежи. Възможността да се реализира гласова комуникация директно през LTE-M представлява сериозен технологичен напредък в сектора. Този вид LPWAN мрежи са проектирани да удължават живота на батерията на IoT устройства и осигуряват по-добро покритие в сградите. Това също означава, че не се налага превключване между 2G или 3G мрежи и необходимата инфраструктура може да бъде значително намалена, а разходите за хардуер и времето за  внедряване могат да бъдат значително намалени.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Swisscom   VoLTE   Voice over LTE   LTE-M  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Реализации
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...