Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова платформа за хардуерна защита

08.10.2019   |   Технологии
 

Microchip представи цялостно решение за хардуерна защита, което осигурява сигурно съхранение на ключове при имплементиране на оборудване от малък, среден и голям мащаб с помощта на криптографския модул ATECC608A. Новата платформа Trust на Microchip използва решенията за сигурност от фамилията CryptoAuthentication, като дава възможност на различни по големина компании лесно да внедряват приложения за оторизация на хардуера.

Microchip Trust Platform предлага пакетни решения на три нива, включващи готови, предварително конфигурирани или напълно адаптивни защитни елементи, и позволява на разработчиците да избират най-подходящата платформа за техния индивидуален проект. Първото ниво Trust & GO осигурява готови защитни елементи без настройки при минимално количество за поръчка 10 бр. Данните за хардуера са предварително програмирани, доставени и заключени в модула ATECC608A за автоматизирана оторизация през облака или на място през LoRaWAN. Успоредно с това съответните сертификати и публични ключове се доставят в "manifest" файл, който може да се изтегли чрез магазина за електронна търговия на Microchip и избрани дистрибутори.

Освен че спестява до няколко месеца време за разработка, това решение значително опростява логистиката и улеснява клиентите от масовия пазар при защитата и управлението на крайни устройства без допълнително разходи за доставчици на услуги или сертификационни организации.

По отношение на възможността за удостоверяване на всяка публична или частна облачна инфраструктура Trust Platform също е гъвкава и приспособима. За клиенти, които изискват допълнителна персонализация, програмата включва платформите TrustFLEX и TrustCUSTOM.

Второто ниво TrustFLEX предлага гъвкавата възможност за използване на сертификат за оторизация по избор на клиента, като също се възползва от предварително конфигурираните варианти. Тези варианти включват базови мерки за сигурност като хардуерна проверка на транспортния слой (TLS) при оторизация за свързване към всяка IP базирана мрежа с използване на верижни сертификати, удостоверяване на LoRaWAN, сигурно зареждане, актуализации по безжична мрежа (OTA), IP защита, защита на потребителските данни и периодична смяна на ключовете. Това намалява времето и усилията, свързани с персонализирането на устройството, без да се изискват индивидуални номера на компонентите. За клиенти, които биха желали изцяло да персонализират проекта, третото ниво в програмата TrustCUSTOM предоставя специфични възможности за конфигурация и въвеждане на персонални клиентски данни за идентификация.

Microchip работи съвместно с Amazon Web Services (AWS), за да осигури лесен и опростен процес на внедряване в AWS IoT за продукти, проектирани с всички варианти на Microchip Trust Platform.

ATECC608A гарантира възможно най-висока защита при съхранението на ключове за сигурност. С помощта на хардуерно базирана защита и криптографски средства модулът спира най-широк кръг от известните физически атаки. Защитените производствени мощности на Microchip гарантират, че ключовете никога не са изложени на достъп по време на доставката или експлоатационния цикъл на устройството.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Microchip Trust Platform   ATECC608A  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...