Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel и STMicroelectronics представиха нов двурежимен автомобилен модул за позициониране

15.10.2019   |   Технологии
 

Quectel Wireless Solutions и STMicroelectronics представиха двулентовия модул за автомобилни приложения LG69T, който предлага свръхвисока точност на GNSS позициониране с помощта на dead reckoning (DR) изчисления и кинематика в реално време (RTK).

Новият GNSS модул на Quectel изчислява местоположение при открито небе с точност до 10 см и е насочен към приложения в интелигентни превозни средства и системи за автономно шофиране.

В LG69T е интегриран най-новият чип STA8100GA на STMicroelectronics, който осигурява данни за позиционирането на автомобила в две честотни ленти (L1 + L5) с 80 канала за локализация и 4 канала за бързо приемане на данни, съвместими с множество сателитни навигиционни системи (GPS, Beidou, Galileo, NAVIC/IRNSS и QZSS). GNSS модулът поддържа въвеждане на корекции за стандартите на Радиотехническата комисия по морски услуги (RTCM) и навигация на ниво сантиметър с използване на RTCM данни от три локални базови станции. LG69T е високоефективен и в градски условия.
 
"Удовлетворени сме от сътрудничеството с STMicroelectronics при разработката на най-новото ни поколение модули за свръхточно позициониране. С помощта на LG69T автомобилните производители и Tier 1 доставчиците вече няма нужда да отделят време за избор на компоненти, интегриране на хардуер, адаптиране на интерфейси и провеждане на тестове и проверки, което значително ще намали разходите и ще им помогне ускорят внедряването на технологиите за автономно шофиране", коментира Мин Уанг, генерален мениджър автомобилни продукти в Quectel.

 

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   STMicroelectronics   ST   STA8100GA  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...