Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи нови Bluetooth модули за широк спектър от приложения

22.10.2019   |   Технологии
 

u-blox разшири своето портфолио от Bluetooth решения с ниско енергопотребление, като добави нови продукти към серията BMD, придобита наскоро от Rigado. Швейцарският производител представи Bluetooth модулите BMD-341, BMD-345 и BMD-360, които предлагат на клиентите пълен спектър от решения за техните специфични приложни изисквания.

Модулът BMD-360, напълно съвместим с най-новата спецификация на Bluetooth v5.1, е първият Bluetooth модул на u-blox, който поддържа новата функция за откриване на посока на Bluetooth сигнал. BMD‑360 е оптимизиран за приложения с голям обхват и разпознаване на баркодове в системи за сградна автоматизация, IoT инфраструктура, интелигентни производствени системи, складово стопанство, логистика и други услуги в закрити пространства. Функционалните възможности на модула са базирани на едночиповата (SoC) система NRF52811 от Nordic Semiconductor с интегрирани 32-битов процесор Arm Cortex-M4, работещ на честота 64MHz, и антенен елемент.

BMD‑360 се допълва от Bluetooth 5.0 модулите BMD-345 и BMD-341, базирани на SoC системата nRF52840 на Nordic. И двата модула имат U.FL конектор за приложения, изискващи външна антена. Това ги прави подходящи за използване в приложения като медицинско и промишлено оборудване, интегрирано в метални корпуси.

BMD-345 осигурява подобрена ефективност на голям обхват благодарение на интегрираните усилвател на мощност и малошумящ усилвател. Модулът е подходящ за приложения, изискващи разширено покритие и подобрено качество на сигнала, например в селското стопанство, системи за проследяване на стоки и Bluetooth мрежови ретранслатори.

BMD‑341 и BMD-345 са съвместими по изводи и габарити с всички останали продукти от серията BDM-34x, а BMD-360 е напълно съвместим с модулите BMD-330, BMD-300 и BMD-301.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Rigado   BDM-34x   Bluetooth модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...