Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox обяви нова платформа за високоточно GNSS позициониране

29.10.2019   |   Технологии
 

u-blox обяви новата платформа M9, осигуряваща позициониране с точност от порядъка на метър. Тя е насочена към взискателни приложения в автомобилостроенето и телематиката, като предлага подобрени характеристики на GNSS позиционирането.

Благодарение на своя високоефективен GNSS чип UBX-M9140, технологичната платформа M9 и NEO-M9N - първият модул, базиран на платформата, могат да приемат сигнали едновременно от до четири GNSS сателитни системи (GPS, Glonass, Beidou и Galileo), като постигат висока точност на позициониранe дори при трудни условия като наситена градска инфрустктура. u-blox M9 предлага честота на актуализиране на позицията до 25 Hz, което позволява на динамични приложения като безпилотни летателни апарати да получават информация за позицията с кратко времезакъснение.

u-blox M9 разполага и със специални функции за филтриране на радиочестотни смущения и заглушаване, както и интелигентна защита от мрежови атаки, които позволяват системите да реагират своевременно. В модула NEO-M9N са интегрирани SAW филтър (с повърхностни акустични вълни) и малошумящ усилвател (LNA), които гарантират нормална работа дори при силни радиочестотни смущения, например когато до NEO-M9N е разположен клетъчен модем.

"Разработихме u-blox M9 като наследник на нашата много успешна GNSS платформа M8, за да предложим още по-сигурна технология за позициониране с точност от порядъка на метър и функции за цялостна защита на приложенията в автомобила, телематиката и безпилотните летателни апарати", обясни Бернд Хайдман, продуктов мениджър в u-blox.

Компанията осигурява поддръжка за u-blox M9 посредством новия развоен комплект Explorer Kit M9 (XPLR-M9). Миниатюрното plug-and-play устройство е снабдено с удобен за потребителя софтуер за стартиране, който включва редица предварително зададени сценарии.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   u-blox M9   UBX-M9140   NEO-M9N  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...