Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel предлага нов високоточен двулентов GNSS модул

05.11.2019   |   Технологии
 

Quectel Wireless Solutions обяви, че новият двулентов GNSS модул LC79D вече е в серийно производство. Той поддържа едноврменно L1 и L5 сателитна навигация и осигурява висока точност на позициониране, значително превъзхождаща конкурентните L1 GNSS решения на пазара, допълват производителите.

Модулът, базиран на GNSS чипа BCM47755 от Broadcom, може да работи едновременно с L1 и L5 ленти за GPS, Galileo и QZSS сателити, с L1 лента за GLONASS и BeiDou сателити, както и с L5 за IRNSS сателит. Поддръжката на мулти-GNSS, заедно с интегрираните LNA чип и SAW филтър, позволява на LC79D да достигне точност на позициониране до близо 1 м и осигурява висока ефективност дори в градски зони със слаб сигнал.

"За Broadcom е чест да си партнира с Quectel при разработката на LC79D. Въз основа на двулентовия GNSS приемник на BCM47755 модулът LC79D на Quectel е уникално позициониран като едно от водещите подобрена прецизност, ниска консумация на енергия и по-висока ефективност в градска среда", обясни Прасан Пай, маркетинг директор продукти за безжична комуникация и свързаност в Broadcom.

"LC79D предлага несравнимо по-добра ефективност и цена спрямо другите решения на пазара днес. Близо 1 м точност, ниско енергопотребление и ниска цена - това го прави перфектно решение за IoT, проследяване, интелигентно земеделие, дронове и за всеки, който се нуждае от висока точност. В хост режим LC79D може също така да поддържа режим на навигация "dead reckoning" (изчисляване на текущото местоположение чрез предварително определена позиция) за приложения като електромобилност, роботика и превозни средства с автономно управление", заяви Марк Мъри, вицепрезидент продажби на GNSS продукти в Quectel.

LC79D се предлага в свръхкомпактен корпус с размери 10,1х9,7 мм. Клиентите вече могат да закупят мострени бройки и развойни комплекти за новия модул.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   LC79D   GNSS модули  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...