Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox обяви нов Bluetooth Low Energy модул

05.11.2019   |   Технологии
 

u-blox представи модела Bluetooth Low Energy модул NINA-B4. Той е базиран на новия чип nRF52833 от Nordic Semiconductor, като поддържа редица Bluetooth функции, включително Bluetooth за големи разстояния, Bluetooth Mesh и откриване на посока на Bluetooth сигнал. Модулът отговаря на изискванията на съвременните приложения в областта на IoT, сградната автоматизация, интелигентните домове и градове, проследяването на стоки и електронното здравеопазване.

Основна характеристика на NINA-B4 е новата функция за намиране на посока на Bluetooth сигнал, ключова част от спецификацията Bluetooth v5.1, която осигурява високоточно позициониране за приложения в закрити пространства.

Модулът дава възможност за реализиране на безжични mesh мрежи, които предлагат стабилна комуникация между голям брой свързани устройства, разширявайки обсега на съобщенията, като ги препредават от възел към възел, докато стигнат до своето местоназначение. Благодарение на опростеното групово управление на оборудването тези мрежи са подходящи за приложения като улични или сградни интелигентни осветителни системи, които могат да се възползват допълнително от подобрения работен температурен диапазон на модула (до 105°C).

Благодарение на поддръжката на Bluetooth с голям обхват NINA-B4 е подходящ за приложения в тежки условия, например при активиране и конфигурация на безжично свързано оборудване. Поддръжката на функцията за голям обхват не само увеличава разстоянието, което може да измине Bluetooth сигналът, но също така прави комуникацията по-стабилна и надеждна при неблагоприятни условия, срещани в производствени инсталации и заводски помещения.

В NINA-B4 е интегриран мощен микроконтролер Arm Cortex-M4F с отворена процесорна архитектура, която позволява на клиентите да стартират собствени приложения директно върху модула. Мострени бройки от NINA-B4 ще бъдат налични през декември т. г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   NINA-B4   Bluetooth модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...