Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox и Taoglas предлагат IoT решение за позициониране на ниво сантиметър

12.11.2019   |   Технологии
 

Един от водещите доставчици на IoT продукти Taoglas представи ново решение за GNSS позициониране на ниво сантиметър, базирано на високоточния GNSS модул ZED-F9P на u-blox.

Освен прецизния L1/L2/E5 GNSS приемник, поддържащ сателитната технология RTK (кинематика в реално време), в Taoglas Edge Locate са интегрирани всички необходими RF елементи и интелигентна антена, оптимизирана специално за многолентови GNSS приложения.

Високоточното позициониране дава възможност за реализиране на множество прецизни услуги и приложения като реагиране при спешни ситуации, интелигентна инфраструктура, доставки с дронове, микромобилност и интелигентно земеделие. Функционалните характеристики на Edge Locate позволяват на крайните потребители да се възползват от позициониране на ниво сантиметър, без да се абонират за услуги за корекция на GNSS, използвайки локална RTK мрежа, която може да бъде проектирана и настроена със съдействието на Taoglas.

"Вземете пример от разрастващия се сектор за микромобилност. Преди да предоставят лиценз, градските власти биха наблюдавали в тестов режим водачите на електронни скутери, за да се уверят, че остават извън пешеходни пътеки или паркират в определени зони. Проблемът е, че днешните остарели GPS решения не знаят често дори от коя страна на пътя е скутерът, докато с нашето решение операторите могат да определят с точност до само няколко сантиметра къде се намира превозното средство", обясни Ронан Куинлан, изпълнителен директор на Taoglas.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Taoglas   Edge Locate   GNSS модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...