Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Сензор на Melexis в индустриалната 3D ToF камера на tofmotion

26.11.2019   |   Технологии
 

Производителят на индустриални 3D камери tofmotion представи една от първите в света функционално безопасни индустриални 3D ToF (Time-of-Flight) камери. В нея е интегриран ToF сензор на Melexis, предназначен за колаборативни роботи и самонасочващи се автономни превозни средства (AGV).

Камерата tofguard използва 3D ToF система, базирана на модула MLX75024 на Melexis, която е първата, получила одобрение за безопасност в машиностроенето. Приложението tofmotions spotguard осигурява надеждно наблюдение в реално време на обекти с изисквания за безопасност в производството, логистиката и работата на (колаборативни) роботи. Системата служи също за откриване на човешко присъствие и наличие на препятствия при транспортни средства с автономно управление.

Камерата изпълнява различни задачи за безопасност и предпазва хората и машините от сблъсък. В сравнение с традиционните сензорни решения за безопасност потребителите могат да се възползват не само от разширената функционалност и ефективност, но и от значително намаление на разходите.

Продуктовата гама tofguard е базирана на външната камера TFM IC5, допълнително усъвършенствана за безопасни приложения. Новите ToF камери са сертифицирани и одобрени по EN 13849 (Performance Level D) и EN 62061 (SIL 2). Благодарение на високата честота от 100 кадъра в секунда 3D камерата е по-бърза от средното. Всички изображения се обработват незабавно с помощта на вграден процесор, като информацията се предава директно към контролерите.

     
Източник: Melexis

Ключови думи: Melexis   tofmotion   tofguard   3D ToF   3D камери  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...