Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Модули на Quectel са интeгрирани в интелигентни камиони за пристанищен транспорт

26.11.2019   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Модули на Quectel Wireless Solutions са инсталирани в камиони, които провеждат изпитания на интелигентен превоз на стоки в пристанищетo в Шанхай. За реализирането на проекта компанията си партнира с автомобилния производител SAIC Motor, телекома China Mobile и Shanghai International Port.
 
Интелигентните тежкотоварни автомобили, проектирани от SAIC Motor, са оборудвани с модерни технологии, включващи 5G, V2X и изкуствен интелект, за да осъществят интелигентно шофиране с 5G L4 позициониране на пристанището и да позволят по-ефективно транспортиране на товарите. Всеки камион е оборудван със сензори, които разпознават околната среда и неочаквани ситуации като странични ветрове, препятствия на пътя или движение на пешеходци. След пристигането на местоназначението превозните средства могат да паркират в целевите локации.

C-V2X модули от серията AG15 на Quectel са интегрирани в камионите, за да помогнат за идентифициране и комуникация с пътни обекти като пристанищни портове и светофари, което значително подобрява безопасността и ефективността при шофиране.

Изпитанията на новото транспортно решение започнаха в началото на ноември след издаването на тестов лиценз за "интелигентни свързани превозни средства" в Шанхай. Оттогава камионите са изминали общо 48 000 км в автоматичен тестов режим при специфични сценарии на пристанището, за да се провери тяхната експлоатационна пригодност, безопасност и ефективност.

Според изследвания на McKinsey and Company автоматизацията на пристанищния транспорт се е оказала по-безопасна, по-икономична и ефективна от конвенционалните методи. Въвеждането на автоматизацията обаче остава бавно в сравнение с други сектори, като една от причините за това са високите авансови разходи, свързани с трудностите при осигуряване на ефективни операции. Според експертния доклад навлизането на 5G дава безпрецедентна възможност на собствениците на пристанища да използват автоматизацията, за да намалят значително разходите (25-55%) и производителността (10-35%).
 
Безжични модули като тези от C-V2X портфолиото на Quectel предлагат дори по-висока разходна ефективност и гъвкавост в сравнение с конвенционалните средства за автоматизация, тъй като могат да бъдат инсталирани по спецификация, за да отговорят на изискванията на автомобилните производители и пристанищните власти.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   SAIC Motor   C-V2X   AG15  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...