Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Nuvoton придобива микроелектронното производство на Panasonic

03.12.2019   |   Бизнес
 

Panasonic съобщи, че ще прехвърли своя бизнес за производство на чипове, включващ основно подразделението Panasonic Semiconductor Solutions, на тайванския производител Nuvoton Technology, част от групата Winbond Electronics.

Според ръководството на Panasonic компанията увеличава своята конкурентоспособност, като се консолидира и продава офисите и производствените си бази в Япония и чужбина с цел намаляване на бизнес рисковете.

В новата сделка е включено и подразделението Panasonic Industrial Devices Semiconductor Asia, което отговаря за разработката и продажбите на електронни компоненти. То ще бъде прехвърлено към предприятие със седалище в Сингапур, собственост на Nuvoton. Определени производствени съоръжения и стокови активи, свързани с производството на Panasonic Semiconductor (Сучжоу), ще бъдат прехвърлени към дружество със седалище в Китай, собственост на Nuvoton.

В съобщение до пресата ръководството на Nuvoton отбелязва, че придобиването на Panasonic Semiconductor Solutions ще засили присъствието на компанията в производствения сектор, както и развойния й капацитет.

Очаква се сделката да бъде финализирана до юни 2020 г.

     
Източник: Panasonic

Ключови думи: Panasonic   Panasonic Semiconductor Solutions   Nuvoton Technology  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...