Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

NAND флаш паметите с най-голям ръст в пазара на чипове през 2020 г.

07.01.2020   |   Бизнес
 

NAND флаш паметите ще бъдат продуктовият сегмент с най-голям ръст в пазара на интегрални схеми през 2020 г., а DRAM ще бъдат на трето място. Според IC Insights очакваният силен пазарен растеж в двата сегмента за памети не е голяма изненада, предвид пазарния неуспех, който бе отчетен за тях през 2019 г.

Очаква се пазарът на NAND флаш памети през 2020 г. да нарасне с 19% - голям скок в сравнение със спада от 27% през 2019 г. По подобен начин прогнозата за 12% ръст в пазара на DRAM представлява сериозен обрат в сравнение с 2019 г., когато за този сегмент беше регистриран най-нисък ръст сред всички 33 категории ИС.

Очаква се solid-state дисковете при компютърните системи да стимулират търсенето на високоефективни NAND флаш памети през следващата година, като мобилните решения продължават да бъдат значима област на приложение. По-силен растеж на NAND и DRAM се прогнозира благодарение на инерцията за разширяване на 5G свързаността, изкуствения интелект, машинното обучение и виртуалната реалност, в мобилни сървъри, центрове за данни и облачни компютърни системи, в автомобилостроенето и индустрията.

     
Източник: IC Insights; снимка: Dreamstime

Ключови думи: NAND   DRAM   NAND флаш  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...