Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи нови 5G модули за автомобилостроенето

14.01.2020   |   Технологии
 

Quectel Wireless Solutions обяви нова серия комуникационни модули, насочени към 5G приложения в автомобилостроенето, по време на изложението CES 2020, което се проведе от 7 до 10 януари т. г. в Лас Вегас.

Новите предложеня на Quectel включват 5G NR (New Radio) модул AG550Q с обхват под 6 GHz, EAP (Extensible Authentication Protocol) модул AG215S, предназначен за C-V2X (Cellular vehicle-to-everything) приложения, както и Wi-Fi модул AF50T. И трите продукта са проектирани от Qualcomm Automotive Wireless Solutions, дъщерно дружество на Qualcomm. Модулите предоставят възможности за реализиране на мулти-гигабитна облачна свързаност, усъвършенствани услуги за локализация и подобрена сигурност, насочени към приложения в областта на свързаните автомобили и автономното шофиране.

5G NR модулът AG550Q, поддържащ NSA и SA работни режими, е базиран на 5G модема Qualcomm Snapdragon, който е сертифициран по стандарта за надеждност в автомобилостроенето AEC-Q100. Модулът отговаря също на изискванията на IATF 16949 и на стандарти за управление на качеството като APQP и PPAP. Многорежимният модул е ​​обратно съвместим с 4G, 3G и 2G и гарантира свързаност в различни мобилни мрежи.

AG550Q поддържа GNSS (L1/L2/L5) локализация, както и опционална Qualcomm Dead Reckoning (QDR) 3.0 технология, осигуряваща бързо и високоточно позициониране. Очаква се новият модул да намери широко приложение в телематични кутии (T-Box), системи за телематично управление (TCU), усъвършенствани системи за подпомагане на водача (ADAS), C-V2X системи (V2V, V2I, V2P) и др.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   AG550Q   5G NR   C-V2X   автомобилна електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...