Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова фамилия микроконтролери, ускоряващи софтуерната разработка

18.02.2020   |   Технологии
 

Microchip представи новата фамилия микроконтролери PIC18-Q43, които се отличават с увеличен брой независими от ядрото периферни блокове, опростяващи софтуерната разработка.

Готовият набор от периферни елементи предлага на разработчиците по-голяма гъвкавост и опростена работа при създаването на персонализирани хардуерни функции посредством лесни за използване развойни инструменти. Конфигурируемите периферни блокове са интелигентно свързани помежду си, за да гарантират почти нулево закъснение при споделяне на данни, входно-изходни или аналогови сигнали без необходимост от използване на допълнителен код. Новите микроконтролери са оптимизирани за разработка на различни приложения за управление в реално време и свързани приложения, включително домакински електроуреди, системи за сигурност, задвижвания, интелигентно осветление и IoT системи.

Независимите от ядрото периферни блокове служат за самостоятелно изпълнение на широк спектър от задачи, като намаляват натоварването на централния процесор. Разработчиците могат значително да ускорят проектирането на приложения със специфични изисквания с помощта на интегрираните хардуерни блокове, включващи тактов генератор, ШИМ контролер, конфигурируеми логически клетки (CLC), високоскоростен аналогово-цифров преобразувател (АЦП) с изчислителни възможности и множество модули за различни видове серийна комуникация.

CLC блокът предоставя програмируеми логически елементи, които дават възможност за адаптиране на функции като генериране на електромагнитни сигнали, измервания на синхронизацията и др. Независимите от ядрото комуникационни интерфейси на CLC блока, включително UART, SPI и I2C, предлагат гъвкави и лесни за използване структурни елементи при проектирането на персонализиран хардуер, докато използването на множество DMA канали ускорява управлението в реално време.

С помощта на големия набор от развойни инструменти, предлагани от Microchip, потребителите могат бързо и лесно да генерират приложен код и да изберат различни комбинации от периферни блокове в среда с графичен интерфейс. Освен това, микроконтролерите работят при захранващо напрежение до 5V, което повишава шумоустойчивостта и дава възможност за интеграция с широк спектър от сензори.

Фамилията PIC18-Q43 се поддържа от интегрираните развойни среди MPLAB X и MPLAB Xpress на Microchip, както и от инструмента за бързо прототипиране MPLAB Code Configurator (MCC), който предоставя графичен интерфейс за конфигурация на хардуерни модули и специфични софтуерни функции. Новите микроконтролери могат да се използват и с PIC18F57Q43 Curiosity Nano - компактна развойна платка с функции за програмиране и отстраняване на грешки.
 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC18-Q43   микроконтролери  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...