Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Топ 5 производителите на ИС държат 53% от световния производствен капацитет

18.02.2020   |   Бизнес
 

В края на 2019 г. всяка от водещите пет компании производители на силициеви пластини е разполагала с капацитет от над 1 млн. бр. пластини месечно, като комбинираният капацитет на петте компании представлява 53% от общия прозводствен капацитет в световен мащаб, съобщава IC Insights в своя доклад Global Wafer Capacity (2020-2024).

Водещият производител на интегрални схеми (ИС) в света според инсталирания производствен капацитет е Samsung - 2,9 млн. 200 мм пластини месечен капацитет към декември 2019 г., което представлява 15% от общия капацитет в света, а около две трети от него са използвани за производството на DRAM и NAND флаш памет.

На второ място е TSMC, най-голямото специализирано предприятие за производство на пластини в света, с около 2,5 млн. пластини на месец (12,8% от общия капацитет в света).

Micron разполага с третият най-голям месечен производствен капацитет в края на 2019 г. - над 1,8 млн. пластини (9,4% от световния).

На четвърто и пето място в класацията са SK Hynix с 1,8 млн. пластини и Kioxia (преди Toshiba Memory) с 1,4 млн. пластини на месец.

     
Източник: IC Insights; снимка: Dreamstime

Ключови думи: IC Insights   интегрални схеми   силициеви пластини  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...