Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox обяви първите Wi-Fi 6 модули за автомобилостроенето

25.02.2020   |   Технологии
 

u-blox обяви серията многорежимни комуникационни модули JODY-W3 с поддръжка на най-новия стандарт Wi-Fi 6 (2x2 MIMO) и двурежимен Bluetooth 5.1. Модулите са ориентирани към нарастващия брой приложения за високоскоростна безжична комуникация в автомобила - от ултра-HD видео стрийминг и дублиране на екрана до безжични камери за задно виждане и облачна свързваност, както и системи за поддръжка и диагностика на превозни средства. Bluetooth 5.1 осигурява позициониране и широк обхват заедно с приложения като системи за отваряне на автомобила без ключ.

"Wi-Fi 6 предоставя скок в ефективността спрямо предишните Wi-Fi стандарти, осигурявайки функционалност, която го прави идеален за употреба в автомобилни системи - както в OEM оборудване, така и в следпродажбени телематични решения", обясни Хакан Свегеруд, старши продуктов директор в u-blox.

JODY-W3 функционира едновременно на честоти от 2,4 GHz и 5 GHz, за да осигури възможно най-висока скорост при преноса на данни. Новият безжичен стандарт Wi-Fi 6 поддържа също работа с повече устройства и натрупване на по-малко данни. Той е обратно съвместим с предишни стандарти, което позволява продължителна оперативна съвместимост и по отношение на хардуера.

Серията модули JODY-W3 предлага режими на едновременна работа, поддържащи точки за достъп с до 32 станции, мрежова станция (STA) и Wi-Fi Direct (P2P). Това открива нови възможности за безжично внедряване на актуализации (OTA), безжична диагностика на превозни средства, взаимодействие с инфраструктурата за зареждане на електрически превозни средства и актуализацията на карти.

Модулите се предлагат в компактен корпус с габарити 13,8x19,8 мм, съвместим по изводи със сериите u-blox JODY-W1 и JODY-W2. Серията JODY‑W3, сертифицирана по стандарта за надеждност в автомобилостроенето AEC-Q100 Grade 2, е сред експонатите на щанда на u-blox (139, зала 3) в изложението embedded world, което се провежда от 25 до 27 февруари в Нюрнберг, Германия.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   JODY-3   Wi-Fi 6  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...