Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови IoT решения за бързо прототипиране

17.03.2020   |   Технологии
 

Microchip представи нов набор от цялостни решения за разработка на IoT приложения, който осигурява бързо, лесно и сигурно свързване с всеки облак чрез Wi-Fi, Bluetooth и 5G.

От най-малките PIC и AVR микроконтролери за сензори и изпълнителни механизми до най-мощните 32-битови микроконтролери и микропроцесори за т.нар. edge computing, компанията вече дава възможност на разработчиците да се свързват към всеки тип базово ядро и всеки облак, използвайки Wi-Fi, Bluetooth или теснолентови 5G технологии.

Към обширното портфолио от IoT решения на Microchip са добавени шест нови продукта. Всички те са предназначени да намалят разходите и сложността на развойния процес чрез оптимизиране на интерфейса, функциите за свързаност и сигурност и отстраняването на грешки.

PIC-IoT WA и AVR-IoT WA са две нови развойни платки за PIC и AVR микроконтролери с придружаващ инструмент за бързо прототипиране. Те са реализирани в сътрудничество с Amazon Web Services (AWS), което помага на разработчиците да свързват директно през Wi-Fi IoT сензорни възли към услугата AWS IoT Core.

ATSAMA5D27-WLSOM1 е Wi-Fi гейтуей решение, тип система върху модул (SOM), с интегриран микропроцесор SAMA5D2, комбиниран Wi-Fi и Bluetooth комуникационен модул и интегрална схема за оптимизирано управление на захранването MCP16502.

SAM-IoT WG свързва Google Cloud IoT Core с популярната серия 32-битови микроконтролери SAM-D21 на Microchip, базирани на процесор Arm Cortex M0+.

Развойната платформа за IoT базирани микроконтролери Azure IoT SAM дава възможност за интегриране на SDK библиотеките на Azure IoT и Azure IoT услугите с развойната среда MPLAB X на Microchip.
 
PIC-BLE и AVR-BLE са две нови развойни платки за микроконтролери PIC и AVR, които позволяват свързване на устройства със сензорни възли към мобилни устройства за индустриални или потребителски приложения и приложения за сигурност, както и към облака, чрез гейтуеи посредством Bluetooth Low Energy (BLE).

Развойният комплект LTE-M/NB-IoT включва системи върху модули Monarch от Sequans, осигурявайки покритие на IoT възли и 5G с ниско енергопотребление.

"Microchip надгражда своето вече цялостно портфолио от инструменти и решения, за да осигури бърза и лесна разработка на сигурни IoT приложения в целия спектър от интегрирани приложения и архитектури. Най-новите ни партньорства със Sequans в областта на 5G и с Microsoft Azure подчертават нашия ангажимент към създаването на иновативни решения", отбеляза Грег Робинсън, маркетинг вицепрезидент в Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Google Cloud   Microsoft Azure   PIC   AVR  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...