Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов микроконтролер с криптографски възможности

Microchip представи новия микроконтролер с криптографски възможности CEC1712 и персонализирания фърмуер Soteria-G2, предназначени за спиране на зловреден софтуер като rootkit и bootkit в системи, които се зареждат от външна флаш памет със сериен периферен интерфейс (SPI).

Пълнофункционалното решение на Microchip осигурява сигурно зареждане с хардуерно-базиран ключ за удостоверяване (root of trust) преди режим на включване за операционни системи, зареждащи се от външна SPI флаш памет. В допълнение, микроконтролерът CEC1712 осигурява защита от анулиране на ключове и от пренаписване на код по време на целия експлоатационен цикъл, което позволява актуализациите на сигурността да се извършват локално. В съответствие със стандарта NIST 800-193, CEC1712 защитава, открива и възстановява от повреди цялостно системния фърмуер. Сигурното зареждане с хардуерно-базиран ключ е от решаващо значение за защитата от заплахи, преди те да могат да се заредят в системата, като позволява тя да се зарежда само чрез софтуер, одобрен от производителя.

"Rootkit представлява особено коварна форма на злонамерен софтуер, защото се зарежда преди стартирането на операционната система и може да се скрие от обикновения антивирусен софтуер, поради което е труден за откриване. Един от начините за защита е сигурното зареждане", обясни Иън Харис, продуктов вицепрезидент на Microchip.

Интегрираният механизъм за сигурно зареждане в CEC1712 зарежда, декриптира и удостоверява фърмуера от външна флаш памет. Валидираният код в CEC1712 впоследствие удостоверява фърмуера, съхраняван във флаш паметта, за първия приложен процесор. Поддържат се до два приложни процесора с два флаш компонента. Предварителното предоставяне на специфични за клиента данни е производствена опция, предоставена от Microchip, която предотвратява пренаписването и фалшифицирането на данни.

Новото решение на Microchip е ориентирано главно към операционни системи в областта на 5G комуникациите и центровете за данни, както и към системите за автономно шофиране и системите за подпомагане на водача (ADAS).

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   CEC1712   Soteria-G2   микроконтролери  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...